Thursday, April 15, 2010

Girls Talk Party at Shibuya いっちゃんのオフ会再び

I went to a party at Shibuya the other day. It was held for a nice lady who came back from England. It has several months passed since I saw her last time. The articles about last time is here.
http://nobueroamingbird380-nobue.blogspot.com/2009/08/party-at-ropponbi.html
渋谷でのパーティに参加してきました。これはイギリスから帰国中の素敵なレディー、いっちゃんの為の会です。この前彼女に会ってからはや数ヶ月。さらに素敵になって、キラキラ輝いていました。
これからさらに活躍して行くのでしょうね。そんないっちゃんを心から応援しています!

前回参加した会についてはこちら
六本木のオフ会

This time I didn't take any photos again. Why? Simply because I forgot to bring my camera with me. My cell phone has a camera though, the place was a bit dark and it seemed a bit hard to take such snap shots. So I gave up taking pics. But I knew what dishes we have had there.
今回も写真が全くありません。何故かって?単にカメラを持って行くのを忘れちゃったんです。携帯のがありますけど、会場がちょっと暗めで、撮すのは厳しそうだったので諦めました。でも出されたお料理は分かっています。
All photos are from websites.写真は全てウェブサイトからの借用です。

The place we have held the party is;
Tokyo Family Restaurant in Shibuya.
会場は渋谷にあるTokyo Family Restaurantです。
The photo on the right shows the entrance.右の写真が店の入り口です。

We had "World Food Travel" for party dishes. Here are the menu.
私達はパーティー用に作られたワールドフードトラベルを頂きました。以下がそのメニューと解説です。

"World Food Travel" Menu
Tabouli, cracked barley salad with lemon, parsley and mint.(Lebanon cuisine)
ブルグルのタブーリ(レバノン料理)
レモン、パセリ、ミント風味の挽き割り麦(=ブルグル)サラダ


Seafood Cebiche with giant corns and satumaimo potatos marinated with lime
魚介のセビーチェ(ペルー料理)Peruvian cuisine
ジャイアントコーン、薩摩芋入りマリネ、ライム風味
The phot is a image from the web site.写真は参考イメージです。


Potatos and anchovies gratin(on the right photo-from the website)
ヤンソンスフレステルセ(スエーデン料理)Swedish cuisine
ジャガイモとアンチョビのグラタン (写真右・サイトからの借用です)


Beef and eggplant Egg rolls with cumin seeds and Feta cheese Turkish style. Served with yogurt sauce.
トルコ風春巻き(トルコ料理)Turkish cuisine
牛肉と焼き茄子、フェタチーズ、クミン入り春巻きのヨーグルトソースかけ

Grilled chicken Satay with peanuts butter and ketchup Manis style sauce
チキンサテグリルのピンチョス(インドネシア料理)Indonesian cuisine
ピーナッツバターとケチャップのマニス風ソースのグリル
The photo on the left is an image of satay.右の写真はイメージです。




白インゲン豆と野菜のタジン(北アフリカ料理)North African/Moroccan cuisine
コリアンダーとセージ風味のタジン煮込み
white beans and vegi with coriander and sage simmered in a tagine/tajine pot.


自家製モロッコパン Moroccan style Home-made bans
クミンシード白ごま入り自家製オリジナル
Blended with cumin seeds and white sesame seeds

2 comments:

まっち said...

Nobueさん、こんにちは~!
初めてコメントさせていただきます!

いっちゃんのオフ会では、お世話になりました!
前回のオフ会ではあまりお話しできませんでしたが、
今回はお話できて嬉しかったですよ~!!
楽しかったですね!
カイロプラティック、いつか試してみたいと思います(^m^=)
腰痛の先輩、これからもよろしくお願いします!ヾ(´▽`*)ゝ
私もリンクいただいていきまーす。

Nobue Masuda said...

まっちさん
わぁ~、来て下さって嬉しいです!
そうですね、前回のオフ会では、席は割と近かったのにあまりお話しできませんでしたものね。今回いっぱいお話しできて良かったです。いっちゃんのお陰でまた世界が一つ広がり、ありがたく思っています。
腰痛クラブの会長さん(笑)は、カイロプラクティックはもとより、鍼灸、マッサージとあらゆる事をやっております。現在は馴染みの鍼灸治療に定期的に通ってます。そこはオリンピック金メダリストの某氏のトレーナーさんをしていた先生がおりまして、このしつこい腰痛を面倒見て貰っています。